Voor lekdetectie in Amersfoort bel

Last van daklekkage?

Wanneer u last van een lekkend dak heeft, dan is het verstandig om daar snel een vakman bij te halen. Ten eerste, omdat de oorzaak van het lek ver verwijderd kan zijn van de waarneembare vochtplekken. Ten tweede, kan een lek op uw dak namelijk vele oorzaken hebben waardoor het lastig is zelf de oorzaak van de lekkage te vinden.

Wacht daarom nooit te lang met het opsporen van daklekkage. U weet immers nooit wat de exacte oorzaak is en daarom kunt u er maar beter vroegtijdig bij zijn. Hierdoor blijft de schade beperkt en voorkomt u ook nog eens grotere gevolgschade. In de onderstaande opsomming zullen wij een aantal veel voorkomende oorzaken voor u op een rij zetten. De oorzaak van een lekkend dak kunnen zijn:

  • Beschadigde dak- of nokpannen
  • Lekkage aan dakraam, lichtkoepel of dakkapel
  • Lekkende dakgoot
  • Slechte loodslab
  • Lekkage van uw schoorsteen

Voorkom grote gevolgschade

In bovenstaande opsomming ziet u dat er verschillende bronnen kunnen zijn die een lekkage aan uw dak kunnen veroorzaken. Een specialist in lekdetectie kan u echter precies vertellen welke van deze mogelijke oorzaken de daadwerkelijke bron is. Door snel te handelen en de schade vroegtijdig te herstellen kunt u grotere schade aan uw huis of bedrijfspand voorkomen.

Kosten lekkage dak?

Veel mensen vragen zich af wat de kosten van een daklekkage zijn. Gezien de vele oorzaken is het lastig om daar een goed antwoord op te geven. Eerst zal er nauwkeurig gekeken moeten worden waar het lek vandaan komt en op welke manier dit te verhelpen is. Op basis van deze informatie is het pas mogelijk om daar een goede prijsindicatie voor te geven.

In de meeste gevallen valt de schade aan uw dak onder uw opstalverzekering. Wij verzorgen daarom ook altijd een rapportage die u kunt gebruiken voor het indienen van de schadeclaim. Voor degene die geen verzekering hebben is het goed te weten dat wij het goedkoopste lekdetectiebedrijf in Nederland zijn. Neem daarom bij de eerste tekenen van lekkage direct contact met ons op!

daklekkage afbeelding