Voor lekdetectie in Amersfoort bel

Last van gevellekkage?

Een lekkage aan uw gevel is vaak geen acuut lek. In de meeste gevallen ontstaat de lekkage sluimerend, wat niet betekent dat de gevolgen daarom minder zijn. De vochtige omgeving die ontstaat door het lekken van uw gevel is een prima broedplaats voor schimmels. Deze geven lelijke plekken en verkleuringen op uw muren en zijn natuurlijk slecht voor uw woning en voor uw gezondheid!

De oorzaak dat uw gevel vocht doorlaat kan zeer divers zijn. Er zijn namelijk nogal wat zaken met uw gevel verbonden en deze kunnen, naast de gevel zelf natuurlijk, allemaal voor lekkage zorgen. Hieronder zullen wij een aantal potentiële oorzaken voor u op een rij zetten:

  • Lekkage door uw (houten/kunststof) raamkozijnen
  • Lekkage door schuifpui
  • Lekkage door uitbouw / serre
  • Lekkage door een balkon
  • Gesprongen leiding in de muur
  • Lekkage airconditioning
  • Lekkage spouwmuur

Zoals u ziet kan de bron van een lekkende gevel op vele manieren ontstaan. Aan de gevel zelf ligt het vaak niet (tenzij de gevel enkel steens is). Normaal gesproken is het namelijk geen bezwaar wanneer de buitengevel vocht doorlaat, zolang de spouwmuur maar droog blijft!

Gevellekkage opsporen

Bij de eerste tekenen van vochtdoorslag is het slim om contact op te nemen met een lekdetectie specialist. Deze kan met behulp van speciale apparatuur precies nameten waar de lekkage in uw gevel vandaan komt. Op deze manier kunt u de schade zoveel mogelijk beperken en het ontstaan van schimmels tegen gaan.

Wanneer u woonachtig bent in de regio Amersfoort, dan kan MTT u helpen met het opsporen van gevellekkage. Jarenlange ervaring en high tech onderzoeksapparatuur zorgen er voor dat wij u lek snel gevonden hebben. Wij ontzorgen u graag bij elke schade. Naast lekdetectie kunnen wij reparatie uitvoeren en de gevolgschade herstellen. Tevens maken wij een schade rapportage op voor uw verzekeraar. Uw lekkage is bij ons in goede handen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

lekkage gevel afbeelding