Voor lekdetectie in Amersfoort bel

Kelderlekkage, wat nu?

Het komt wellicht niet zo heel veel voor, maar er zijn genoeg oudere woningen die beschikken over een kelder onder hun woning. Bij sommige nieuwbouw woningen is het ook mogelijk om een kelder onder de woning te laten bouwen. Deze ruimte is natuurlijk uitermate geschikt voor het opslaan van spullen of het maken van een extra kamer.

Hoewel een kelder vele voordelen heeft, zijn er ook gevaren voor wat betreft lekkages. Aangezien deze ruimte meestal onder het straatniveau is gelegen bestaat er een kans dat extreme regenval of hoog water voor wateroverlast kan zorgen. Daarnaast kan hoog grondwater of een gesprongen water- of afvoerleiding ook voor schade aan uw kelder zorgen.

Lekkage in uw kelder opsporen

Aangezien uw kelder in de meeste gevallen ondergronds is zal het zoeken naar de oorzaak van een lekkage een lastige opgave zijn. In dit geval is het verstandig om een professioneel lekkagebedrijf in te schakelen. MTT is gespecialiseerd in het verzorgen van lekdetectie. Met speciale apparatuur kan het lek (zonder hak- en breekwerk) worden opgespoord en kunnen wij uw kelderlekkage verhelpen. Tevens kunnen wij een lekkage in uw kruipruimte opsporen of uw kelder uit voorzorg onderzoeken om te bekijken of deze nog steeds voldoende waterdicht is.

Gevolgschade voorkomen

Hoewel u er natuurlijk niets aan kunt doen wanneer uw kelder onder water komt te staan. Zijn er echter wel een aantal dingen die u kunt doen om de schade te beperken/voorkomen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle opgeslagen spullen altijd in verhoogde stellingen staan. Zo voorkomt u dat een kleine lekkage direct uw spullen beschadigd. Tevens is het aan te raden om uw opgeslagen spullen in kratten of afgesloten boxen te plaatsen. Dit voorkomt de eerste waterschade en u kunt u kelder sneller ontruimen indien dit nodig mocht zijn.

Afhandeling lekkage

Om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervind van een lekkage zorgen wij naast het opsporen van uw lek ook voor de herstelwerkzaamheden en verzorgen tevens een rapportage van de lekkage voor uw verzekering. Bij MTT vindt u alle zorg voor uw lekkage onder één dak! Wel zo handig!

kelderlekkage afbeelding