Voor lekdetectie in Amersfoort bel

De service van een lekdetectiebedrijf

Er zijn verschillende manieren om een lekkage te verhelpen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf proberen om het lek te vinden of u kunt een loodgieter inhuren. Natuurlijk is het mogelijk om op deze wijze de lekkage te verhelpen, echter het inschakelen van een lekdetectiebedrijf heeft vele voordelen.

Zo'n bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het vakkundig opsporen van een lek bij u thuis of in uw bedrijfspand. Een lekdetectiebedrijf zorgt er voor dat de locatie van het lek snel en schadevrij wordt gevonden. Hoewel de oorzaak van een lek vaak voor het oog verborgen kan blijven is dat niet het geval voor onze apparatuur.

Bij het detecteren van een lek hoeven er gelukkig geen plafonds, muren of vloeren open te worden gebroken om het lek te vinden. Onze scanapparatuur brengt de oorzaak en de omvang van het lek snel voor u in beeld. Hierdoor kan de lekkage niet alleen snel maar ook efficiënt worden uitgevoerd en veroorzaken wij zo min mogelijke schade aan uw woning of pand.

De techniek

Het opsporen van uw lekkage wordt altijd vakkundig gedaan. Afhankelijk van de lekkage kan dit plaats vinden door bijvoorbeeld endoscopie. Hierbij wordt een kleine camera gebruikt om naar het lek te zoeken. Wanneer er te weinig ruimte is om een camera in te zetten, dan kunnen wij thermografie inzetten om de lekkage op te sporen. Hierbij worden er met infrarood apparatuur verschillende warmtebeelden van de mogelijke oorzaak gemaakt waardoor afwijkingen snel zichtbaar worden. Tot slot kunnen we ook nog gebruik maken van ultrasone detectie. Een techniek waarbij metingen worden gedaan met ultrasoon geluid, waarna de waarden met elkaar worden vergeleken en de bron kan worden opgespoord. Kortom, voor elk type lekkage hebben wij een manier om deze op te sporen.

Een lekdetectiebedrijf inschakelen

Bij de eerste sporen van een lekkage is het dus altijd verstandig om direct een lekdetectiebedrijf in te schakelen. MTT is zo'n specialist en is u graag van dienst! Door onze jarenlange ervaring en professionele apparatuur vinden wij uw lek snel en helpen u tevens met het herstellen van de schade en het opmaken van het schaderapport voor de verzekering.

Wanneer u ons inschakelt bij lekkage, dan nemen wij u alle zorgen uit handen. Wij verzorgen het hele traject van opsporing tot verzekering graag voor u. Wilt u meer weten? Neem dan snel contact met ons op!

lekdetectiebedrijf afbeelding