Voor lekdetectie in Amersfoort bel

Plafond lekkage? Wat is de oorzaak?

Wanneer er water uit uw plafond naar beneden druppelt, dan weet u dat er iets goed mis is. Op dat moment heeft u last van een acute waterschade. Toch kunt u ook last hebben van, een zogeheten, plafond lekkage wanneer er niet direct water uit uw plafond druppelt. In dat geval verzadigd het plafond zich met water door onder andere een lekkage vanuit uw badkamer, uw gevel of dak. In sommige gevallen kan een lekkage aan uw plafond ook veroorzaakt worden door een lek dat bij de buren vandaan komt.

Vlekken en schimmel door plafond lek

Waar de lekkage ook vandaan komt, een waterlek laat altijd vervelende vlekken op uw plafond achter. Zolang het lek overigens nog niet is verholpen en er een constante aanvoer van nieuw vocht is kan er na verloop van tijd ook schimmel ontstaan. Schimmels groeien namelijk het beste in een warme en vochtige omgeving en wie woont er nu graag in een koud huis?

De lelijke vlekken op uw plafond zijn vaak niet schadelijk, tenzij het schimmels zijn. In dat geval dient u op te passen, want deze vormen natuurlijk wel een gevaar voor uw gezondheid. Zorg er daarom voor dat u bij de eerste verschijnselen van lekkage contact opneemt met een lekdetectiebedrijf.

Opsporen en verhelpen

Een lekdetectie specialist is gespecialiseerd in het opsporen van alle type lekkages en kan bijvoorbeeld meten hoe hoog de vochtigheidsgraad in een bepaald oppervlak is. Daarnaast is het mogelijk om met ander specialistisch gereedschap de bron van een lek op te sporen zonder daarbij te hoeven breken of hakken!

Bij MTT sporen wij het lek niet alleen op, wij zullen ook uw plafond vakkundig repareren na een lekkage inclusief de eventuele gevolgschade. Bij een schade aan uw plafond is het wel altijd verstandig om vochtplekken eerst te laten drogen. Pas dan wordt goed zichtbaar wat de daadwerkelijke schade is. Sommige vochtplekken kunnen namelijk volledig wegtrekken zonder verkleuringen of vlekken achter te laten.

Plafond lekkage en uw verzekering

Het is mogelijk dat uw verzekeringsmaatschappij de kosten dekt voor het detecteren van een lek. Natuurlijk kan dit per verzekeraar en afgesloten verzekering verschillen. Om er voor te zorgen dat u de kosten en geleden schade gemakkelijk kunt verhalen maken wij altijd een goed onderbouwde rapportage die u kunt gebruiken voor het indienen van uw claim.

Mocht u onverhoopt niet verzekerd zijn voor de schade, dan is het goed te weten dat MTT de goedkoopste lekdetectie specialist is! Wij helpen u graag de schade zo goed en zo snel mogelijk af te handelen. Wanneer u ons inschakelt, dan weet u in ieder geval zeker dat u niet achteraf voor vervelende verassingen komt te staan!

plafond lekkage afbeelding